Menu SCENTLINQ HELLAS P.C Website Logo

SCENT MARKETING

Πως μπορεί ο αρωματισμός να βελτιώσει την απόδοση ενός καταστήματος


H σωστή εξυπηρέτηση των πελατών επιτυγχάνεται μέσω της συνολικής εμπειρίας που βιώνουν σε ένα κατάστημα. Φανταστείτε όμως να μπορούσατε να προσφέρατε την απόλυτη εμπειρία στους πελάτες αξιοποιώντας την δύναμη όλων των αισθήσεων τους; Και όμως μπορείτε, με την αξιοποίησή της όσφρησης.


Έρευνες δείχνουν ότι η διάθεση των ανθρώπων βελτιώνεται κατά 40% όταν βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με ευχάριστο άρωμα. Το άρωμα βοηθά στη δημιουργία ευχάριστων συνειρμών στο μυαλό τους. Τουλάχιστον το 60 % των καταναλωτών επιλέγουν ένα κατάστημα ή ένα προϊόν λόγω ενός ευχάριστου αρώματος στο κατάστημα ενώ φαίνεται να παρατείνει και την παραμονή τους στο κατάστημα κατά 25%.


Μελέτες έχουν δείξει ότι καταναλωτές ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν 10-15% περισσότερο για ένα ζευγάρι επώνυμα αθλητικά παπούτσια σε ένα αρωματισμένο κατάστημα σε σύγκριση με τα ίδια παπούτσια σε έναν χώρο χωρίς άρωμα!


Με την χρήση του αρωματισμού τα καταστήματα μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική αρωματική ταυτότητα, να επεκτείνουν την αναγνωρισιμότητα τους, να αυξήσουν την αντίληψη της ποιότητας των προϊόντων τους και τελικά να βελτιώσουν την απόδοση τους.