Menu SCENTLINQ HELLAS P.C Website Logo

SCENT MARKETING

Πως το άρωμα του καφέ μπορεί να σας ξυπνήσει τις αισθήσεις σας


Είστε και εσείς από τους λάτρεις του καφέ που ξυπνούν και μόνο με το άρωμα του;
 
Αν ναι δεν είστε ο μόνος. Τα αρώματα που διαχέει ο φρεσκοψημένος καφές αποτελούν μια από τις πιο χαρακτηριστικές και πιο ευεργετικές μυρωδιές στον κόσμο. Καθημερινά καταναλώνονται περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο φλιτζάνια καφέ σε όλη την υφήλιο.
 
Ο καφές έχει πολύ σύνθετο άρωμα. Ερευνητές έχουν εντοπίσει 800 διαφορετικές ενώσεις στον καφέ που οι περισσότερες συνδέονται με το άρωμά του, το οποίο προκαλεί εγρήγορση αλλά και την αφύπνιση συναισθημάτων, αναμνήσεων, χαράς και ευεξίας.
 
Ανάλογα με την αρωματική του βάση, την ποιότητα και την επεξεργασία, μια ποικιλία μπορεί να μας θυμίσει καραμέλα, εσπεριδοειδή, βανίλια, ψημένα μπισκότα, σοκολάτα και πολλά άλλα.
 
Το άρωμα και η γεύση του καφέ συνδέονται με το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας κάνοντας την κατανάλωση του άκρως εθιστική, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως προτιμούν το άρωμα από τη γεύση του.
 

Για του λόγου το αληθές, η γνωστή αλυσίδα καφέ Starbucks είδε τις πωλήσεις στα καταστήματά της να πέφτουν όταν παρατηρήθηκε ότι οι μυρωδιές από τις σφολιάτες και τα sandwich υπερκάλυπταν το μοναδικό άρωμα του καφέ.